Biszkopt:
4 jajka
0,5 szklanki cukru
1,5 szklanki mąki
8 łyżek wody
8 łyżek oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
1 l soku Pysio o smaku kiwi
2 budynie o smaku śmietankowym
3 paczki delicji
0,5 l śmietany 30-proc.
2 łyżki cukru pudru
2 zielone galaretki
gorzka czekolada
Wykonanie:
Z podanych składników upiec biszkopt, ostudzić. Budynie rozpuścić w 1,5 szklanki soku. Pozostały sok zagotować. Do gotującego dodać rozmącone budynie i jeszcze raz zagotować, ciągle mieszając. Gorącą masę rozprowadzić na biszkopcie. Jak przestygnie, ułożyć delicje. Galaretki rozpuścić w 0,75 l wrzącej wody, przestudzić. Gdy zaczną tężeć, dodać do śmietany ubitej z cukrem pudrem. Masę wylać na delicje. Posypać czekoladą.
Pomóż w rozwoju naszego portalu