Przepis na 1 porcję
1 szklanka gotowanego makaronu (może być z poprzedniego
dnia), 1 łyżka pokrojonego w drobną kostkę wędzonego boczku, 1 łyżka
oliwy, 2 małe jajka, 2 łyżki mleka, sól, pieprz, szczypta przyprawy
Vegeta, zielenina.
Kostki boczku podsmażamy na oliwie, gdy się lekko zrumienią,
dodajemy makaron i przez chwilę zasmażamy razem. Jajka lekko ubijamy
z mlekiem i przyprawami, zalewamy masą zasmażony makaron, patelnię
przykrywamy i trzymamy omlet na średnim ogniu, aż wierzch lekko się
zetnie. Zsuwamy na wygrzany talerz, posypujemy zieleniną. Z dodatkiem
sezonowej surówki, kefiru, soku pomidorowego lub soku warzywnego
będzie to pełnowartościowe, lekko strawne i smaczne danie obiadowe.
Pomóż w rozwoju naszego portalu