SKŁADNIKI:
50 g suszonych śliwek
100 ml białego wina
200 g piersi
szczypta mielonego pieprzu czarnego
szczypta soli
łyżeczka mąki ziemniaczanej
WYKONANIE:
Śliwki marynujemy w winie przez ok. godzinę. Z piersi usuwamy skórę. Mięso rozbijamy, solimy, nadziewamy śliwkami i zwijamy w roladki. Gotujemy na parze przez ok. 15 min.
SOS ŚLIWKOWY:
Z pozostałych śliwek robimy sos śliwkowy. Owoce zalewamy 100 ml wody i gotujemy przez 5 min. Sos zaprawiamy mąką ziemniaczaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Buraczki
SKŁADNIKI:
150 g ugotowanych buraków
20 ml soku malinowego
obrane i starte jabłko
sok z jednej cytryny
50 ml czerwonego wina wytrawnego
sól, pieprz, cukier do smaku
WYKONANIE:
Buraczki ucieramy na tarce na grube wióry, łączymy ze wszystkimi składnikami, podgrzewamy i podajemy na ciepło.
Pomóż w rozwoju naszego portalu