Składniki:
2 pomidory
2 duże filety z kurczaka
2 papryki (czerwona i zielona)
30 dag baleronu
3 średnie cebule
koncentrat pomidorowy
oliwki
papryka w proszku, sól, pieprz
przyprawa do kurczaka, olej
Wykonanie:
Filety z kurczaka pokroić w paski, posypać przyprawą do kurczaka i podsmażyć na oleju. Paprykę i baleron pokroić w paski, pomidory w ósemki i wszystko też podsmażyć na oleju. Cebulę obrać, pokroić w półkrążki i również podsmażyć. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i chwilę poddusić. Wszystko przełożyć do garnka lub brytfanny, podlać niewielką ilością wody i dusić 10 min. Na koniec doprawić do smaku. Można również dodać oliwki pokrojone w krążki. Gulasz podawać z ryżem ozdobionym gałązkami koperku.
Pomóż w rozwoju naszego portalu