Dla kogo ta propozycja? Dla osób po 25 roku życia, które ukończyły już studia, ale duszpasterstwo akademickie wciąż jest im bliskie. Stodoła+ to inicjatywa, która wyszła od osób formujących się w zielonogórskim Duszpasterstwie Akademickim już od dłuższego czasu. Po skończeniu studiów nadal chciały się spotykać we wspólnocie, jednak ich zainteresowania czy problemy są już trochę inne niż zwykłych studentów.
Nowy sezon Stodoła+ rusza w czwartek 12 października o godz. 19.30, w salce na plebanii w parafii św. Józefa w Zielonej Górze. Opiekunem duchowym wspólnoty jest ks. Piotr Bartoszek.
W Zielonej Górze w dniach 20-22 września 2024 odbywają się VIII Warsztaty liturgiczno-muzyczne.
Myślą przewodnią warsztatów, które zostały zorganizowane przez Stowarzyszenie Twoje Talenty oraz Uniwersytet Zielonogórski, są słowa św. Jana Pawła II „Musicie od siebie wymagać, nawet gdyby inni od Was nie wymagali”. Trzydniowe spotkania doskonalenia emisji głosu, nauki prawidłowej dykcji i właściwej interpretacji utworów zakończą się Koncertem Wielbienia w niedzielę 22 września o godz. 19:00 w kościele pw. św. Urbana w Zielonej Górze. Zaśpiewa 250-osobowy chór.
W kwietniu mijają dwie ważne rocznice związane z patronem Polski św. Andrzejem Bobolą - 17 kwietnia rocznica jego kanonizacji w 1938 r. w Rzymie, a 19 kwietnia rocznica odnalezienia w Pińsku (obecnie na Białorusi) jego ciała, zachowanego od rozkładu. Oba te wydarzenia odbyły się w niezwykłych okolicznościach - przypomina portal andrzejbobola.info.
Jezuita o. Andrzej Bobola zginął śmiercią męczeńską 16 maja 1657 r. z rąk Kozaków podczas wojen, jakie nękały wtedy nasz kraj.
W Tutti Santi autorem wyjątkowej receptury ciasta jest Mistrz Włoch i Europy w pizzy klasycznej - Valerio Valle.
Restauracja Tutti Santi otworzyła we Wrocławiu drugi lokal przy ul. Sienkiewicza 18/22.
Pizza w Tutti Santi wytwarzana jest metodą rzemieślniczą, tylko z oryginalnych produktów sprowadzanych prosto z Włoch, a autorem wyjątkowej receptury ciasta jest Mistrz Włoch, Mistrz Europy i Wice Mistrza Świata w pizzy klasycznej - Valerio Valle. On też szkoli tutejszych „pizzaiolo” (kucharz wyspecjalizowany w przygotowywaniu pizzy) i tworzy menu.
W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Zarząd Instytutu NIEDZIELA wyznaczył w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.