Grillowanie jest dziś wspaniałym pomysłem na spędzanie wolnego czasu na świeżym powietrzu w gronie rodziny i przyjaciół. W przyjemnej atmosferze towarzyskich spotkań można przygotowywać różne potrawy. Posiłek przyrządzony na grillu wcale nie musi być jednorodny. Poprosiliśmy naszego redaktora ks. Pawła Rozpiątkowskiego, który latem przyjmuje gości w ogrodzie, by podzielił się z naszymi Czytelnikami swoimi ulubionymi i sprawdzonymi przepisami na dania z grilla.
Składniki:
jabłka winne, miód, rodzynki
Wykonanie:
Z jabłka obciąć kapelusz, wydrążyć środek. Miąższ przetrzeć, dodać łyżeczkę miodu i namoczone rodzynki (można moczyć w odrobinie rumu). Wymieszać i wypełniać wydrążone jabłka. Przykryć kapeluszem. Owinąć folią i grillować, aż jabłko będzie miękkie.
Zebrała Jolanta Marszałek
Pomóż w rozwoju naszego portalu