Siostra Samuella, honoratka, gotuje w Dworku św. Antoniego w Olsztynie k. Częstochowy. Jest to dom rekolekcyjno-wypoczynkowy, przepięknie położony na Szlaku Orlich Gniazd. Można tu zatrzymać się na kilkudniowy wypoczynek lub wpaść na niedzielny obiad. Menu jest znakomite. Polecamy.
Składniki:
50 dag pomidorów, 15 dag sera mozzarella, kilka świeżych listków bazylii, suszona bazylia, sól, oliwa z oliwek
Wykonanie:
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na cząstki, ułożyć na półmisku. Posypać suszoną bazylią, lekko posolić. Ser pokroić w kostkę 1x1 cm, ułożyć na pomidorach. Skropić oliwą z oliwek, udekorować listkami świeżej bazylii.
Zebrała Jolanta Marszałek
Pomóż w rozwoju naszego portalu