Ojciec Jan, kapucyn, proboszcz i zarazem kustosz sanktuarium św. Ojca Pio w Terliczce koło Rzeszowa, gotuje z zamiłowania. Chętnie też dzieli się swoimi sprawdzonymi przepisami z naszymi Czytelnikami.
Składniki:
40 dag wołowiny, 40 dag wieprzowy, 1 cebula, 2 zwykłe bułki, 3 surowe jajka, 3 jaka ugotowane na twardo, 1 pęczek zielonej pietruszki, 2 ząbki czosnku, 5 dag bułki tartej, sól, pieprz, vegeta
Wykonanie:
Mięso skręcić przez maszynkę z namoczoną odciśniętą bułką i z podsmażoną cebulą. Dodać surowe jajka, pokrojoną natkę pietruszki, czosnek, przyprawy do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać, uformować prostokąt, a na środek ułożyć ugotowane przekrojone na pół jajka. Zawinąć w rulon i panierować w bułce tartej. Wstawić w brytfance do nagrzanego do 180 stopni C o piekarnika i piec ok. 40-50 min. Podawać na gorąco z ostrym sosem chrzanowym lub na zimno z chrzanem.
Zebrała Jolanta Marszałek
Osoby zainteresowane spotkaniem z Alfredą Walkowską, terapeutką medycyny św. Hildegardy, informujemy, że spotkanie zaplanowane na 27 maja br. w Legnicy, pl. kard. Stefana Wyszyńskiego 1, w Centrum Spotkań im. Jana Pawła II na terenie parafii Matki Bożej Królowej Polski (Osiedle Kopernik) odbędzie się o godz. 16, a nie jak wcześniej planowano o godz. 11.
Pomóż w rozwoju naszego portalu