(Przepis na 2 porcje)
1 pęczek rzodkiewek, 1 młoda cebulka wraz ze szczypiorkiem (gdy mała - mogą być dwie), 10 dag pieczonej piersi z indyka lub kurczaka (po pokrojeniu w kostkę - 2 kopiaste łyżki), mały kawałek żółtego sera, 1 łyżka rodzynków, 2 łyżki nasion słonecznika, 2 łyżki gęstej śmietany, 2 łyżki naturalnego jogurtu, 1 łyżka siekanej zieleniny, sól i pieprz.
Wszystkie składniki drobno siekamy, dodajemy opłukane i odsączone rodzynki, nasiona słonecznika, zieleninę, przyprawy. Całość mieszamy, zalewamy śmietaną spienioną z jogurtem i odstawiamy w chłodne miejsce na 10 min. Sałatkę podajemy na drugie śniadanie z sucharkiem lub dwoma kromkami chrupkiego chleba.
Pomóż w rozwoju naszego portalu