SKŁADNIKI:
• 2 polędwiczki wieprzowe (ok. 50 dag)
• 1 słoiczek marynowanej czerwonej papryki
• 1 słoiczek korniszonów
• 1 marchewka
• 5 średnich pieczarek
• przyprawa do gyrosa
• papryka sproszkowana słodka
• papryka sproszkowana ostra
• oliwa do smażenia
WYKONANIE:
Mięso umyć, oczyścić z błon i pokroić w poprzek na paski ok. 2-3 cm. Obsypać przyprawą do gyrosa i papryką. Wrzucić na rozgrzaną oliwę i obsmażyć z obu stron. Dodać obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę.
Gdy się trochę poddusi, dodać pokrojone w kostkę korniszony i marynowaną paprykę oraz również pokrojone w kostkę pieczarki (można je wcześniej udusić na maśle). Wszystko chwilę dusić razem.
Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Pomóż w rozwoju naszego portalu