Składniki:
• 5 jajek ugotowanych na twardo
• 25 dag żółtego sera
• puszka kukurydzy
• słoiczek cebulki marynowanej lub kaparów
• 25 dag fileta z indyka
• ½ łyżeczki soli
• 1/3 łyżeczki pieprzu
• 1 łyżeczka słodkiej papryki
• sos: 3 łyżki majonezu, 3 łyżki jogurtu, 4 łyżki chrzanu
Ser zetrzeć na grubych oczkach tarki. Jajka pokroić w drobną kostkę. Cebulę i kukurydzę odsączyć. Filet z indyka oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką, podsmażyć na rumiano na patelni, pokroić w kostkę. Jogurt i majonez wymieszać z chrzanem, doprawić solą i pieprzem.
Pomóż w rozwoju naszego portalu
Wszystkie składniki sałatki umieścić w misce i wymieszać z sosem. Sałatkę odstawić, by smaki się połączyły.
Podawać przyozdobioną natką pietruszki lub szczypiorkiem.
Wykonanie i zdjęcia: Grażyna Kołek