Wiele stron internetowych, wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Służą one m.in. do tego, by zagłosować w sondzie. Nowe przepisy zobowiązują nas do poinformowania o tym. Dalsze korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki będzie oznaczało, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
Aby dowiedzieć się więcej, przeczytaj o Polityce plików cookies.
Zamknij

Reklama

Kotlety z pieczarek i kaszy gryczanej

2017-09-19 14:55

Polub nas na Facebooku!

Smaczna, tania i szybka w przygotowaniu przekąska. Można ją podawać do kremowych zup, sałatek. Serwować na gorąco lub zimno.

Składniki:

• 5 dużych pieczarek
• 1 cebula
• 100 g kaszy gryczanej
• 2 łyżki bułki tartej
• przyprawy: sól, pieprz
• oliwa z oliwek

Reklama

WYKONANIE:

Pieczarki pokroić na ćwiartki, dodać pokrojoną cebulę i przesmażyć na oliwie. Kaszę gryczaną uprażyć. Pieczarki i kaszę zblendować, dodać bułkę tartą. Przyprawić solą i pieprzem. Formować kotleciki, następnie obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej oliwie, rumieniąc z obu stron.

Opracowanie: Jolanta Marszałek, Wykonanie: Graziako

Niedziela Ogólnopolska 39/2017 , str. 58

E-mail:
Adres: ul. 3 Maja 12, 42-200 Częstochowa
Tel.: +48 (34) 365 19 17

Działy: Z zakonnej kuchni

Tagi: kuchnia jedzenie

Tagi
Nasze serwisy
Polecamy
Zaprzyjaźnione strony
Najpopularniejsze
24h7 dni

Reklama

Lidia Dudkiewicz, Red. Naczelna

Oscar dla „Człowieka Boga” EDYTORIAL

Kiedy zaś przestaniemy czuwać i ogarnie nas zwątpienie, powinniśmy wybrać się, jak dwaj uczniowie, w drogę do Emaus, byśmy mogli w tej pielgrzymce otwierać się na słuchanie... »
Bp Tadeusz Pikus

Reklama

Moje pismo Tęcza - 11/12 2017


Adresy kontaktowe


www.facebook.com/tkniedziela
Tel.: +48 (34) 365 19 17, fax: +48 (34) 366 48 93
Adres redakcji: ul. 3 Maja 12, 42-200 Częstochowa


Wydawca: Kuria Metropolitalna w Częstochowie
Redaktor Naczelny: Lidia Dudkiewicz
Honorowy Red. Nacz.: ks. inf. Ireneusz Skubiś
Zastępca Red. Nacz.: ks. Jerzy Bielecki
Sekretarz redakcji: ks. Marek Łuczak
Zastępca Sekretarza redakcji: Margita Kotas