Wiele stron internetowych, wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Służą one m.in. do tego, by zagłosować w sondzie. Nowe przepisy zobowiązują nas do poinformowania o tym. Dalsze korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki będzie oznaczało, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
Aby dowiedzieć się więcej, przeczytaj o Polityce plików cookies.
Zamknij
Film Dwie Korony

Falafele – potrawa arabska

2017-07-05 09:47

Opracowanie: Jolanta Marszałek

Wakacje to czas podróży – również tych kulinarnych. A jeśli z jakiegoś powodu nie możemy wybrać się w podróż, we własnej kuchni możemy przyrządzić specjał choćby rodem z Bliskiego Wschodu. Przepis poleca ks. Paweł Rozpiątkowski.

Polub nas na Facebooku!

Składniki:

• 200 g ciecierzycy

• mała cebula

• 2 ząbki czosnku

Reklama

• 2 łyżki mąki pszennej (lub z ciecierzycy)

• natka pietruszki

• kmin rzymski (mielony)

• kolendra

• sok z cytryny

• sól

Wykonanie:

Ciecierzycę namoczyć (12 godzin), odcedzić. Wrzucić do wysokiego naczynia, dodać pozostałe składniki i zblendować na aksamitną masę. Wstawić do lodówki i schłodzić. Po tym czasie formować kulki i smażyć na oleju na złoty kolor. Można podawać z jogurtem lub śmietaną.

Wykonanie: Graziako

Niedziela Ogólnopolska 28/2017 , str. 58

E-mail:
Adres: ul. 3 Maja 12, 42-200 Częstochowa
Tel.: +48 (34) 365 19 17

Działy: Z zakonnej kuchni

Tagi: przepisy

Reklama

Tagi
Nasze serwisy
Polecamy
Zaprzyjaźnione strony
Najpopularniejsze
24h7 dni

Reklama

Lidia Dudkiewicz, Red. Naczelna

Tak zmądrzał, że aż zgłupiał EDYTORIAL

Ludzie szczęśliwi to ci, którzy osiągnęli pełnię miłości do Boga i człowieka. »
Bp Edward Janiak

Reklama

Moje pismo Tęcza - 7/8 2017


Adresy kontaktowe


www.facebook.com/tkniedziela
Tel.: +48 (34) 365 19 17, fax: +48 (34) 366 48 93
Adres redakcji: ul. 3 Maja 12, 42-200 Częstochowa


Wydawca: Kuria Metropolitalna w Częstochowie
Redaktor Naczelny: Lidia Dudkiewicz
Honorowy Red. Nacz.: ks. inf. Ireneusz Skubiś
Zastępca Red. Nacz.: ks. Jerzy Bielecki
Sekretarz redakcji: ks. Marek Łuczak
Zastępca Sekretarza redakcji: Margita Kotas