wspomnienie • Anna Sułkowska

Anioł Jeevodaya

Ktoś nazwał ją „Anną od cichej pracy”. Będąc człowiekiem tysięcy talentów, sama pozostawała na drugim planie. Swą miłością do Boga i człowieka grała tam jednak pierwsze skrzypce

Zobacz

wielcy Polacy • Rafał Blechacz

Nie wstydzę się mówić o Panu Bogu

Rafał Blechacz to jeden z najlepszych pianistów świata. Od wygrania w 2005 r. Międzynarodowego Konkursu Pianistycznego im. F. Chopina jego kariera artystyczna to pasmo wyjątkowych sukcesów. Występuje w najsłynniejszych i najbardziej prestiżowych salach koncertowych, jest zapraszany na najlepsze festiwale muzyczne.

Zobacz
Wiele stron internetowych, wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Służą one m.in. do tego, by zagłosować w sondzie. Nowe przepisy zobowiązują nas do poinformowania o tym. Dalsze korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki będzie oznaczało, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
Aby dowiedzieć się więcej, przeczytaj o Polityce plików cookies.
Zamknij

Reklama

Racuszki z rabarbarem

2017-06-28 09:33

Opracowanie: Jolanta Marszałek

Nie potrzeba drożdży, aby otrzymać pyszne, puszyste racuchy. Ich przygotowanie to dosłownie chwilka, a będą smakować całej rodzinie.

Polub nas na Facebooku!

Składniki:

• 1 i ¾ szklanki mąki

• ½ szklanki mleka

• 2 jajka (białka osobno)

Reklama

• ½ łyżeczki soli

• 2 łodygi rabarbaru (nieduże)

• cukier puder

Wykonanie:

Do mąki dodać mleko, żółtka i sól, wymieszać. Rabarbar pokroić w cieniutkie paseczki, oprószyć mąką i włożyć do ciasta. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju (z obu stron) na złoty kolor. Gorące racuszki obficie posypać cukrem pudrem.

Wykonanie: Graziako

Niedziela Ogólnopolska 27/2017 , str. 58

E-mail:
Adres: ul. 3 Maja 12, 42-200 Częstochowa
Tel.: +48 (34) 365 19 17

Działy: Z zakonnej kuchni

Tagi: jedzenie

Tagi
Nasze serwisy
Polecamy
Zaprzyjaźnione strony
Najpopularniejsze
24h7 dni

Reklama

Lidia Dudkiewicz, Red. Naczelna

Warszawski belweder znów królewski EDYTORIAL

Czy jesteś w stanie przyjąć doświadczenie, które wyjdzie ci na dobre, które przybliży cię do Boga, które uszlachetni serce? »
Bp Roman Pindel

Reklama

Moje pismo Tęcza - 5/6 2017


Adresy kontaktowe


www.facebook.com/tkniedziela
Tel.: +48 (34) 365 19 17, fax: +48 (34) 366 48 93
Adres redakcji: ul. 3 Maja 12, 42-200 Częstochowa


Wydawca: Kuria Metropolitalna w Częstochowie
Redaktor Naczelny: Lidia Dudkiewicz
Honorowy Red. Nacz.: ks. inf. Ireneusz Skubiś
Zastępca Red. Nacz.: ks. Jerzy Bielecki
Sekretarz redakcji: ks. Marek Łuczak
Zastępca Sekretarza redakcji: Margita Kotas