Wiele stron internetowych, wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Służą one m.in. do tego, by zagłosować w sondzie. Nowe przepisy zobowiązują nas do poinformowania o tym. Dalsze korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki będzie oznaczało, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
Aby dowiedzieć się więcej, przeczytaj o Polityce plików cookies.
Zamknij

Reklama

Sałatka obiadowa

2017-05-17 09:44

Opracowanie: Jolanta Marszałek

Wiosna w pełni. W ogródkach i na straganach – świeże warzywa. Warto je wykorzystać, by zrobić pożywną sałatkę i poczuć smak wiosny. Znakomicie pasuje do dań obiadowych.

Polub nas na Facebooku!

Składniki:

• główka sałaty masłowej

• zielony ogórek

• pomidor

Reklama

• pęczek rzodkiewek

• pęczek koperku

• pęczek szczypiorku

• sok z ½ cytryny

• kilka łyżek śmietany

• sól, pieprz

Wykonanie:

Sałatę umyć, osączyć i postrzępić. Ogórek, rzodkiewki i pomidor starannie umyć (ogórek i pomidor można obrać ze skóry), pokroić w talarki, pomidory w ósemki. Koperek i szczypiorek umyć, osączyć i posiekać. Składniki wymieszać i skropić sokiem z cytryny. Odstawić na pół godziny. Następnie dodać śmietanę i ponownie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem.

Wykonanie: Graziako

Niedziela Ogólnopolska 21/2017 , str. 58

E-mail:
Adres: ul. 3 Maja 12, 42-200 Częstochowa
Tel.: +48 (34) 365 19 17

Działy: Surówki i sałatki

Tagi: jedzenie

Tagi
Nasze serwisy
Polecamy
Zaprzyjaźnione strony
Najpopularniejsze
24h7 dni

Reklama

Lidia Dudkiewicz, Red. Naczelna

Duże rodziny górą! EDYTORIAL

Chrześcijanin, czyniąc dobro, nie liczy na wzrost słupków poparcia, ale by innym objawiać Chrystusa. »
Abp Józef Kupny

Reklama

90 lat - Księga pamiątkowa Niedzieli


Adresy kontaktowe


www.facebook.com/tkniedziela
Tel.: +48 (34) 365 19 17, fax: +48 (34) 366 48 93
Adres redakcji: ul. 3 Maja 12, 42-200 Częstochowa


Wydawca: Kuria Metropolitalna w Częstochowie
Redaktor Naczelny: Lidia Dudkiewicz
Honorowy Red. Nacz.: ks. inf. Ireneusz Skubiś
Zastępca Red. Nacz.: ks. Jerzy Bielecki
Sekretarz redakcji: ks. Marek Łuczak
Zastępca Sekretarza redakcji: Margita Kotas