Wiele stron internetowych, wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Służą one m.in. do tego, by zagłosować w sondzie. Nowe przepisy zobowiązują nas do poinformowania o tym. Dalsze korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki będzie oznaczało, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
Aby dowiedzieć się więcej, przeczytaj o Polityce plików cookies.
Zamknij

Surówka z białej kapusty

2017-04-18 14:47

Opracowanie: Jolanta Marszałek

Tania i prosta sałatka obiadowa, którą można robić przez cały rok. Przepis nadesłała pani Ela z Zamościa.

Polub nas na Facebooku!

Składniki:

• ¼ główki niedużej białej kapusty (ok. 25 dag)

• 1 duża marchewka

• 1 duże kwaskowate jabłko

Reklama

• sok z cytryny

• cukier

• 1 łyżka jogurtu

• 2 łyżki majonezu

• sól

• szczypta świeżo mielonego białego pieprzu

Wykonanie:

Kapustę cienko poszatkować (z liści wyciąć wszystkie zgrubienia), oprószyć lekko solą, odstawić na godzinę, by puściła sok. Jabłko i marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z kapustą. Surówkę doprawić cukrem, solą i sokiem z cytryny. Dodać majonez wymieszany z jogurtem.

Wykonanie: Graziako

Niedziela Ogólnopolska 17/2017 , str. 58

E-mail:
Adres: ul. 3 Maja 12, 42-200 Częstochowa
Tel.: +48 (34) 365 19 17

Działy: Z zakonnej kuchni

Tagi: przepisy jedzenie

Reklama

Tagi
Nasze serwisy
Polecamy
Zaprzyjaźnione strony
Najpopularniejsze
24h7 dni

Reklama

Lidia Dudkiewicz, Red. Naczelna

Duże rodziny górą! EDYTORIAL

Ludzie szczęśliwi to ci, którzy osiągnęli pełnię miłości do Boga i człowieka. »
Bp Edward Janiak

Reklama

Moje pismo Tęcza - 3/4 2017


Adresy kontaktowe


www.facebook.com/tkniedziela
Tel.: +48 (34) 365 19 17, fax: +48 (34) 366 48 93
Adres redakcji: ul. 3 Maja 12, 42-200 Częstochowa


Wydawca: Kuria Metropolitalna w Częstochowie
Redaktor Naczelny: Lidia Dudkiewicz
Honorowy Red. Nacz.: ks. inf. Ireneusz Skubiś
Zastępca Red. Nacz.: ks. Jerzy Bielecki
Sekretarz redakcji: ks. Marek Łuczak
Zastępca Sekretarza redakcji: Margita Kotas