Wiele stron internetowych, wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Służą one m.in. do tego, by zagłosować w sondzie. Nowe przepisy zobowiązują nas do poinformowania o tym. Dalsze korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki będzie oznaczało, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
Aby dowiedzieć się więcej, przeczytaj o Polityce plików cookies.
Zamknij

Reklama

Surówka z białej kapusty

2017-04-18 14:47

Opracowanie: Jolanta Marszałek

Tania i prosta sałatka obiadowa, którą można robić przez cały rok. Przepis nadesłała pani Ela z Zamościa.

Polub nas na Facebooku!

Składniki:

• ¼ główki niedużej białej kapusty (ok. 25 dag)

• 1 duża marchewka

• 1 duże kwaskowate jabłko

Reklama

• sok z cytryny

• cukier

• 1 łyżka jogurtu

• 2 łyżki majonezu

• sól

• szczypta świeżo mielonego białego pieprzu

Wykonanie:

Kapustę cienko poszatkować (z liści wyciąć wszystkie zgrubienia), oprószyć lekko solą, odstawić na godzinę, by puściła sok. Jabłko i marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z kapustą. Surówkę doprawić cukrem, solą i sokiem z cytryny. Dodać majonez wymieszany z jogurtem.

Wykonanie: Graziako

Niedziela Ogólnopolska 17/2017 , str. 58

E-mail:
Adres: ul. 3 Maja 12, 42-200 Częstochowa
Tel.: +48 (34) 365 19 17

Działy: Z zakonnej kuchni

Tagi: przepisy jedzenie

Tagi
Nasze serwisy
Polecamy
Zaprzyjaźnione strony
Najpopularniejsze
24h7 dni

Reklama

Lidia Dudkiewicz, Red. Naczelna

Cyfrowi fake dziennikarze EDYTORIAL

Dziś Paradyż tętni nową nadzieją, gdyż mieści się w nim seminarium duchowne. To tam kierujemy nasze modlitwy, by na naszej ziemi nie brakło nigdy gorliwych kapłanów. »
Bp Tadeusz Lityński

Reklama

Słowo Ma Moc


Adresy kontaktowe


www.facebook.com/tkniedziela
Tel.: +48 (34) 365 19 17, fax: +48 (34) 366 48 93
Adres redakcji: ul. 3 Maja 12, 42-200 Częstochowa


Wydawca: Kuria Metropolitalna w Częstochowie
Redaktor Naczelny: Lidia Dudkiewicz
Honorowy Red. Nacz.: ks. inf. Ireneusz Skubiś
Zastępca Red. Nacz.: ks. Jerzy Bielecki
Sekretarz redakcji: ks. Marek Łuczak
Zastępca Sekretarza redakcji: Margita Kotas