Wiele stron internetowych, wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Służą one m.in. do tego, by zagłosować w sondzie. Nowe przepisy zobowiązują nas do poinformowania o tym. Dalsze korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki będzie oznaczało, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
Aby dowiedzieć się więcej, przeczytaj o Polityce plików cookies.
Zamknij

Sałatka owocowa z serkiem wiejskim

2017-01-04 10:28

Opracowanie: Jolanta Marszałek

Sałatka to prosty sposób na połączenie nabiału z warzywami lub owocami, z pominięciem pieczywa, co jest szczególnie ważne dla osób będących na diecie. Można taki posiłek przygotować rano i zabrać ze sobą do pracy. Lekki lunch, bez konieczności podgrzewania, gotowy. Przepis pochodzi z książki wydanej przez Zgromadzenie Sióstr Najświętszej Rodziny z Nazaretu, a zatytułowanej „Z kuchni Siostry Arkadii”.

Polub nas na Facebooku!

Składniki:

• 1 żółty melon

• 2 jabłka

• kiść winogron

Reklama

• 200 g posiekanej czekolady

• 500 g serka wiejskiego

• ½ szklanki rodzynek

• 3 łyżeczki płynnego miodu

Wykonanie:

Melon i jabłka obrać i wypestkować, pokroić w kostkę. Wszystkie owoce wymieszać z czekoladą. Serek wiejski połączyć z rodzynkami i pozostałymi owocami. Sałatkę polać miodem.

Wykonanie: Graziako

Niedziela Ogólnopolska 2/2017 , str. 58

E-mail:
Adres: ul. 3 Maja 12, 42-200 Częstochowa
Tel.: +48 (34) 365 19 17

Działy: Z zakonnej kuchni

Tagi: kuchnia jedzenie

Reklama

Tagi
Nasze serwisy
Polecamy
Zaprzyjaźnione strony
Najpopularniejsze
24h7 dni

Reklama

Lidia Dudkiewicz, Red. Naczelna

Gdy pieniądze mówią, prawda milczy EDYTORIAL

Prawdziwy chrześcijanin właściwie nie wie, co to znaczy być obrażonym. Nauczył się od swego Mistrza znosić wszelką obrazę i nigdy na nią nie odpowiadać, nigdy nie szukać zemsty. »
Bp Marian Rojek

Reklama

Słowo Ma Moc