Wiele stron internetowych, wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Służą one m.in. do tego, by zagłosować w sondzie. Nowe przepisy zobowiązują nas do poinformowania o tym. Dalsze korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki będzie oznaczało, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
Aby dowiedzieć się więcej, przeczytaj o Polityce plików cookies.
Zamknij

Reklama

Śledź w śmietanie

2016-11-23 09:54

Opracowanie: Jolanta Marszałek

Z przepisów na śledzie korzystamy w ciągu całego roku, nie tylko w czasie świąt. Jest to przecież przekąska, która pojawia się na naszych stołach również w trakcie rodzinnych przyjęć czy spotkań z przyjaciółmi. Czasem trzeba spróbować czegoś nowego, sięgnąć po inny przepis na śledzie i przygotować coś nietypowego.

Polub nas na Facebooku!

Składniki:

• 2 płaty śledziowe typu matias w oleju

• 2 ogórki kiszone

• 1 jabłko

Reklama

• 1 cebula

• 3 łyżki śmietany

• 1 łyżka majonezu

• 1 pęczek koperku

Wykonanie:

Ogórki i jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać drobno pokrojoną cebulę i posiekany koperek. Wymieszać ze śmietaną i majonezem. Wyłożyć na półmisek. Śledzie pokroić w paski, ułożyć na sałatce. Ozdobić według uznania.

Wykonanie: Graziako

Niedziela Ogólnopolska 48/2016 , str. 58

E-mail:
Adres: ul. 3 Maja 12, 42-200 Częstochowa
Tel.: +48 (34) 365 19 17

Działy: Z zakonnej kuchni

Tagi: kuchnia

Tagi
Nasze serwisy
Polecamy
Zaprzyjaźnione strony
Najpopularniejsze
24h7 dni

Reklama

Lidia Dudkiewicz, Red. Naczelna

Gdy pieniądze mówią, prawda milczy EDYTORIAL

Żyje w nas jasnogórska modlitwa św. Jana Pawła II, który wielokrotnie o Ojczyźnie mówił i o Ojczyznę się upominał. »
Abp Andrzej Dzięga

Reklama

Moje pismo Tęcza - 1/2 2017