Wiele stron internetowych, wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Służą one m.in. do tego, by zagłosować w sondzie. Nowe przepisy zobowiązują nas do poinformowania o tym. Dalsze korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki będzie oznaczało, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
Aby dowiedzieć się więcej, przeczytaj o Polityce plików cookies.
Zamknij

Reklama

Śledź w śmietanie

2016-11-23 09:54

Opracowanie: Jolanta Marszałek

Z przepisów na śledzie korzystamy w ciągu całego roku, nie tylko w czasie świąt. Jest to przecież przekąska, która pojawia się na naszych stołach również w trakcie rodzinnych przyjęć czy spotkań z przyjaciółmi. Czasem trzeba spróbować czegoś nowego, sięgnąć po inny przepis na śledzie i przygotować coś nietypowego.

Polub nas na Facebooku!

Składniki:

• 2 płaty śledziowe typu matias w oleju

• 2 ogórki kiszone

• 1 jabłko

Reklama

• 1 cebula

• 3 łyżki śmietany

• 1 łyżka majonezu

• 1 pęczek koperku

Wykonanie:

Ogórki i jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać drobno pokrojoną cebulę i posiekany koperek. Wymieszać ze śmietaną i majonezem. Wyłożyć na półmisek. Śledzie pokroić w paski, ułożyć na sałatce. Ozdobić według uznania.

Wykonanie: Graziako

Niedziela Ogólnopolska 48/2016 , str. 58

E-mail:
Adres: ul. 3 Maja 12, 42-200 Częstochowa
Tel.: +48 (34) 365 19 17

Działy: Z zakonnej kuchni

Tagi: kuchnia

Tagi
Nasze serwisy
Polecamy
Zaprzyjaźnione strony
Najpopularniejsze
24h7 dni

Reklama

Lidia Dudkiewicz, Red. Naczelna

Duże rodziny górą! EDYTORIAL

„Jeśli chcemy rozpoznawać siebie jako Naród, musimy te słowa wyśpiewywać często, świadomie: «My chcemy Boga»”. »
Abp Andrzej Dzięga

Reklama

90 lat - Księga pamiątkowa Niedzieli


Adresy kontaktowe


www.facebook.com/tkniedziela
Tel.: +48 (34) 365 19 17, fax: +48 (34) 366 48 93
Adres redakcji: ul. 3 Maja 12, 42-200 Częstochowa


Wydawca: Kuria Metropolitalna w Częstochowie
Redaktor Naczelny: Lidia Dudkiewicz
Honorowy Red. Nacz.: ks. inf. Ireneusz Skubiś
Zastępca Red. Nacz.: ks. Jerzy Bielecki
Sekretarz redakcji: ks. Marek Łuczak
Zastępca Sekretarza redakcji: Margita Kotas