Reklama

Zupy

Zupa po syczuańsku

Zupę syczuańską poleca pani Krystyna Szymonik

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do newslettera

Składniki:

• 0,5 kg mięsa mielonego
• 2 cebule
• 5 łyżek oliwy
• 1 puszka kukurydzy
• 1 puszka czerwonej fasoli
• 1 puszka całych pomidorów bez skórek
• 3-4 ogórki kiszone
• 1 podłużny kremowy serek topiony
• natka pietruszki
• kawałek żółtego sera

Wykonanie:

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie, dodać mięso mielone i poddusić. Mięso przełożyć do garnka, dodać kukurydzę, fasolę i pomidory (wszystkie składniki z zawartością soku) oraz pokrojone w kostkę ogórki. Gotować na wolnym ogniu pół godziny, dodając wody (w zależności od tego, jak gęstą potrawę chcemy uzyskać). Następnie odlać część wywaru i wrzucić do niego serek topiony. Wszystko zmiksować i dodać do potrawy; przyprawić do smaku, dodając pieprz, oregano, bazylię, maggi. Gotową zupę wlać do salaterek, posypać żółtym serem i odrobiną natki pietruszki.

Pomóż w rozwoju naszego portalu

Wspieram

2014-01-07 14:32

Ocena: +5 0

Reklama

Wybrane dla Ciebie

Krem z pora z wędzonym pstrągiem i twarogiem

Swoje propozycje na rodzinne obiady przedstawia młody utalentowany kucharz. W 2012 r. zdobył tytuł Kucharza Odkrycie Roku oraz gotował w Pałacu Prezydenckim podczas kolacji wydanej z okazji Narodowego Święta Niepodległości. Pochodzi z Częstochowy, gdzie ukończył Technikum w Zespole Szkół Gastronomicznych. Od dwóch lat pracuje w Warszawie w autorskiej restauracji Karola Okrasy - znakomitego szefa kuchni, prowadzącego telewizyjne programy.

Składniki:

CZYTAJ DALEJ

Słowo abp. Adriana Galbasa SAC do diecezjan w związku z nominacją biskupią

2024-04-23 12:39

[ TEMATY ]

Abp Adrian Galbas

Karol Porwich/Niedziela

Abp Adrian Galbas

Abp Adrian Galbas

Nasze modlitwy o wybór Biskupa przyniosły piękny owoc. Bp Artur nie jest tchórzem i na pewno nie będzie uciekał od spraw trudnych - pisze abp Adrian Galbas.

CZYTAJ DALEJ

R. Czarnecki: Najbardziej ideologiczna kadencja europarlamentu od czasu wstąpienia Polski do UE

2024-04-24 09:01

[ TEMATY ]

polityka

Unia Europejska

parlament europejski

Łukasz Brodzik

Ryszard Czarnecki

Artur Stelmasiak

Ryszard Henryk Czarnecki

Ryszard Henryk Czarnecki

Zbliżają się wybory do europarlamentu. Nie ulega wątpliwości, że ostatnia kadencja była nadzwyczajna ze względu nie tylko na pandemię i wojnę na Ukrainie, ale także wielość spraw ideologicznych forsowanych przez Komisję Europejską.

Czym zajmowali się europosłowie przez ostatnie 5 lat? Czy nastąpią zmiany po wyborach? Czy prawicowe ugrupowania powiększą swój stan posiadania? I czy przyszły parlament wycofa się z tak krytykowanego Zielonego Ładu, czy paktu migracyjnego? O tym z Ryszardem Czarneckim, europosłem Prawa i Sprawiedliwości rozmawia Łukasz Brodzik.

CZYTAJ DALEJ

Reklama

Najczęściej czytane

W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Zarząd Instytutu NIEDZIELA wyznaczył w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.

Akceptuję